Jak již název prozrazuje, jedná se o čaj z čajovníků kultivaru yabukita, který je nejrozšířenějším kultivarem v Japonsku. V Mae Salong se tyto lístky rozhodli zpracovat jako velmi lehce oxidovaný oolong. V celém průběhu čajování, od vůně suchého listu až po chuť nálevů, nacházíme vyvážené rysy světlého oolongu i japonského zeleného čaje. Přijde nám zajímavé pozorovat, jak výrazně se použitý kultivar promítne do charakteru čaje v chuti i vůni i při výrazně jiném zpracování. Při přípravě prvního lehkého nálevu vystupuje charakter kultivaru na povrch výrazněji. První nálev může tedy více připomínat zelený japonský čaj. Je velmi svěží a lehký s tóny sladkých citrusů, které v dalších nálevech přechází ve velmi mírnou svíravost. Čaj není náchylný k přelouhování avšak nevydrží nějaký závratný počet zalití. Doporučujeme zkusit i jednonálevovou přípravu. Ať už do bowlu, či konvičky.
Kategorie: | Thajské |
---|
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.