Jeden ze zástupců typických gruzínských domácích čajů. Guguli, stejně jako např. Ramiz a Leila zpracovává čaj kompletně ručně. Proto mezi různě velkými lístky můžeme najít pár lístků světlejších - méně oxidovaných. Zpracován je technikou Chakvi. Tedy po ručním sběru list zavadá ve stínu, po ručním rolování (cca 40-60 minut) se nechává dlouho oxidovat a poté se pomalu dosušuje dlouhou dobu (taktéž ve stínu).
Tento archiv je už výrazně podepsán vývojem staření. Otvírají se v něm tóny, které jsme spíše zvyklí hledat u tmavých čajů. Dřevitost v chladnoucím nálevu jde do sladkosti medu. V zapařeném listu kyselost ovoce.
Archivován ve suchém skladu.
Vyrobeno cca 10kg
Kategorie: | Gruzínské |
---|
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář